Grízes puding

FőoldalDesszertÉdesGrízes puding

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Grízes puding hozzávalói:

  • Grízes puding
  • Grízes puding elkészítése:

    A búzadarát, a tejet, a tejszínt csipetnyi sóval kislángon főzve felforraljuk, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, a sütőport és a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Kivajazott sütőtálba tesszük a keveréket, a tetejére barna cukrot és fahéjat hintünk, és 20-30 percig mérsékelt hőfokú sütőben sütjük, amíg megnő, és aranybarnára pirul.

    Egy finom grízes puding ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2929 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei