Gyömbéres tonhal

FőoldalElőételGyömbéres tonhal

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gyömbéres tonhal hozzávalói:

  • Gyömbéres tonhal
  • Gyömbéres tonhal elkészítése:

    A halat kb. 1x1 cm-es kockákra, a sárgarépát és a gyömbért juliennre, a hagymazöldet pedig vékony karikákra vágjuk.

    A tonhalkockákat egy fazékban feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. (A keletkező habot leszedjük.) Kb. 5 perc után leszűrjük a halat, és alaposan le is mossuk.

    Egy tiszta fazékban a többi hozzávalóval, és annyi vízzel, amennyi ellepi ismét feltesszük főni. Addig főzzük, amíg már csak kb. 1 evőkanálnyi lé marad rajta.

    Hagyjuk kihűlni, majd hagymazölddel megszórva tálaljuk. (Pici adagokban jó előételnek, tálon kínálva alkalmas büfékhez, míg párolt rizzsel kiegészítve főételnek is megfelel.)

    Gyömbéres tonhal tippek:

    Japán előétel, hidegen fogyasztandó.

    Az újhagyma helyett lehet snidling.

    A recepthez japán szójaszósz ajánlott!

    Egy finom gyömbéres tonhal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1820 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei