Gyuvecs

FőoldalFőfogásEgytálételGyuvecs

Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Gyuvecs hozzávalói:

  • Gyuvecs
  • Gyuvecs elkészítése:

    A rizst megtisztítjuk, megmossuk és lecsurgatjuk, majd egy kanál zsiradékon átforgatjuk, és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve sóval, ételízesítővel, fedő alatt puhára pároljuk. A megmaradt zsiradékban a karikákra vágott hagymát puhára pároljuk. Tűzálló edény aljára kevés párolt hagymát teszünk, erre egy réteg párolt rizs kerül, majd újra megszórjuk a párolt hagymával. Ráteszünk egy sor karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, beborítjuk egy sor pörkölthússal, s meglocsoljuk a tejföllel. Így rétegezzük addig, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére paradicsomkarikák kerüljenek, ezeket meglocsoljuk a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük.

    Egy finom gyuvecs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4392 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei