Hagymatorta

FőoldalFőfogásTésztaételHagymatorta

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hagymatorta hozzávalói:

  • Hagymatorta
  • Hagymatorta

Hagymatorta elkészítése:

A meghámozott hagymát vágd csíkokra, s tedd félre. A megkelt pizzatésztát felezd meg, nyújtsd ki, s tedd egy-egy sütőlemezre. Helyezd sütőbe, s ott keleszd további 20 percig 70 °C-on. Közben a hagymát egy kevés sertészsíron süsd pirosra, s hagyd kihűlni.

A tojásból és a tejszínből – sóval, borssal ízesítve – készíts mártást (royalt). A hagymát szórd a megkelt tésztára, öntsd rá a royalt, szórd meg köménymaggal és süsd meg mint egy pizzát.

Hagymatorta tippek:

A pizzatésztát 50 dkg lisztből készítsük!

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Németország) köszönhetjük. Ő fiatal bort, vagy erjedő mustot ajánl hozzá. Megjegyzi, hogy a sülő hagymához keverhetünk még felkockázott baconszalonnát is, de akkor az eredményt már nem illik hagymatortának nevezni.

Egy finom hagymatorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

További szakácskönyvek:

Szerző: Guitarmaker

Teljes név: Benkő Gábor

0 Szakácskönyv megtekintése

Publikálva: | Megtekintve: 2348 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei