Halászlé

FőoldalLevesHalászlé

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Halászlé hozzávalói:

  • Halászlé
  • Halászlé elkészítése:

    Pörkölt alapot készítünk: a vöröshagymát megpirítjuk, kb. 4 x 4 cm-es darabokra vágott lecsó paprikát hozzá adjuk 1-2 percig tovább pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát (a fűszerpaprikát ajánlatos megkóstolni használat előtt, így tisztában leszünk az erejével.) Beletesszük a megtisztított kárászt, keszeget, halfejet, haltörzset és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje az alapanyagot, ha felforrt sózzuk. Akár 2 órán keresztül is főzhetjük. Ha már a kárász és keszeg annyira szétfőtt, hogy a húsa elválik a törzsétől, tűzről levéve az egészet átpasszírozzuk egy másik fém edénybe és kész az alaplevünk. Az alaplevelet visszahelyezzük a tűzhelyre és a forrásban lévő zubogó alaplébe beleszedjük az előre megtisztított, felszeletelt és besózott ponty és harcsa szeleteket 10 perc főzés után kész a halászlé.

    Egy finom halászlé ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2195 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei