Húsleves

FőoldalLevesHúsleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Húsleves hozzávalói:

Húsleves elkészítése:

A megmosott húsokat és a csontokat (a csirkemáj kivételével) tegyük fel főni. Ha erős levest szeretnénk, hideg vízben kezdjük a főzést, ha inkább ízletesebb főtt húst akarunk kapni, akkor forróban. Nagyon óvatosan forraljuk, nehogy zavaros legyen, a habot folyamatosan szedjük le. A zöldségeket tisztítsuk meg: a gyökereket, a krumplit és a karalábét négybe vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és (a krumplit kivéve) a fűszerekkel együtt akkor tesszük a levesbe, ha a habját már elfőtte. Lassú tűzön, fedő nélkül főzzük kb. két órát, közben az elfőtt vizet pótoljuk. Az utolsó fél órában tesszük hozzá a krumplit és a csirkemájat. A kész levesből a húsokat és a zöldségeket kiszedjük (ha a levesből kiemeljük a zöldséget, húst, nem tapad rá törmelék - ha leöntjük róla a levet, annál inkább), külön annyi levest szűrünk rá, hogy ellepje. A többi levest leszűrjük, tetszőleges - húslevesbe való - levesbetéttel tálalhatjuk. A zöldségeket és a húsokat általában külön, melegített tálon adjuk hozzá, de megfelelően feldarabolva a levesbe is visszatehetjük (különösen a csirkeaprólékot).

Egy finom húsleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1803 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei