Húsos lasagne

FőoldalTésztaételFőfogásHúsos lasagne

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Húsos lasagne hozzávalói:

  • Húsos lasagne
  • Húsos lasagne elkészítése:

    Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, míg kifehéredik a hús.

    Sóval, borssal ízesítjük.

    Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem készen van, felengedjük a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük.

    Közben a vajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és addig hevítjük, míg kezd kifehéredni.

    Felengedjük tejjel, sózzuk és felfőzzük, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani.

    Amikor mindkét massza készen van, összekeverjük. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, erre teszünk ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu.

    Teszünk rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

    Egy finom húsos lasagne ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3066 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei