Káposztával töltött paprika (hordós)

FőoldalSavanyúságFőfogásKáposztával töltött paprika (hordós)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Káposztával töltött paprika (hordós) hozzávalói:

Káposztával töltött paprika (hordós) elkészítése:

Káposztával töltött paprikának csak kimondottan fehér, bogyiszlói vagy cecei paprikát, illetve vörös, esetleg fehér káposztát használjunk. A paprikát megmossuk, majd ugyanúgy, mint a tölteni való paprikát, torzsájánál körülbelül 1 centiméter vastagságban egyenletesen körbevágjuk, a magtól megtisztítjuk, jól kirázzuk, leszeletelt vöröskáposztáva megtöltjük. Hordóba rakjuk, a peremtől 10 centiméteres magasságig.

A savanyúság 6-8 hét múlva kész.

A káposztával töltött paprikát üvegbe lehet úgy is készíteni, hogy külön készítjük el a paprikát a tölteni való paprika receptje szerint, és külön a káposztát a vörös káposzta receptje szerint. Felöntőléként azonban a vörös káposzta páclevét használjuk fel. (Ez a mennyiség egy 50 literes hordóhoz elegendő.)

Egy finom káposztával töltött paprika (hordós) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 5904 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:
Mumus (2012/08/07):
János! Ha sikerül a Te recepted rakd fel, mert engem érdekelne. Amúgy is ez a mennyiség egy hadseregnek is bőven elég lenne, arányaiban kisebb receptet kéne otthonra nem nagyüzemi mennyiséget :D
varkonyijanos (2012/08/07):
Bocs, de tutti 35kg paprika kell? Én 30 literes hordóba 5 kg-os zsákkal vettem. Ja és az elkészítéséhez sem elég a 15 perc!

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei