Karamellszirupos almás-fahéjas tekercs

FőoldalDesszertÉdesKaramellszirupos almás-fahéjas tekercs

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Karamellszirupos almás-fahéjas tekercs hozzávalói:

  • Karamellszirupos almás-fahéjas tekercs
  • Karamellszirupos almás-fahéjas tekercs elkészítése:

    A tejet elkevertem az olajjal, a tejjel és a cukorral. Addig melegítettem, amíg a cukor elolvadt benne. (Nem kell forralni!) Kicsit kihűtöttem, és beleszórtam az élesztőt. Fakanállal elkevertem benne 25 dkg lisztet, és meleg helyen letakarva 1 órán keresztül kelesztettem.

    10 dkg lisztet elkevertem a sóval, sütőporral, a szódabikarbónával és hozzákevertem a megkelt tésztához. Ha még kell a maradék lisztet is hozzáteszem. (Kelt tészta állagú legyen, szokás szerint!) Néhány mozdulattal átgyúrtam, és lisztezett felületre tettem. Kettévágtam, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Mindkét tésztából nagyjából 70 cm hosszú, 20 cm széles csíkot nyújtottam.
    Megkentem olvasztott vajjal, megszórtam fahéjas cukorral, és feltekertem. A hosszú tekercseket 3-4 cm-es darabokra vágtam.

    Közben egy lábosban alacsony lángon felolvasztottam a vajat. Miután felolvadt, hozzákevertem a cukrot. Kevergettem, amíg a cukor teljesen elolvadt, akkor hozzáadtam a tejszínt és a likőrt. Még egy percig főztem, és lehúztam a tűzről.

    Az almát megpucoltam és apróra vágtam.
    Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleltem, és átkentem a maradék olvasztott vajjal. Beleöntöttem a karamellt, és rászórtam az almakockákat.

    Elhelyeztem rajta a tésztadarabokat, és letakarva még fél órát kelesztettem.

    180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem alufóliával letakarva, majd még 10 percet fólia nélkül.

    A megsült tészta tetejére tányért tettem, és egy gyors mozdulattal átfordítottam, hogy az almás-karamelles rész kerüljön felülre.
     

    Egy finom karamellszirupos almás-fahéjas tekercs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2009 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei