Köleskása a babának és mamának

FőoldalBaba ételekKöleskása a babának és mamának

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Köleskása a babának és mamának hozzávalói:

  • Köleskása a babának és mamának
  • Köleskása a babának és mamának elkészítése:

    A kölest mosd át, csepegtesd le róla a vizet. Egy fazékba öntsd bele a vizet (nagyobbaknak tejet), szórd bele a kölest. Adj hozzá a nagyobbaknak egy csipet sót, a mézet és a fahéjjat. Kis lángon, lassan főzd, legalább 35 percig. Akkor lesz jó, ha a köles megduzzadt, szétnyílt. Ha kell önts még hozzá vizet (tejet).


    Amikor kész, húzd félre, és fedő alatt még 10 percig hagyd pihenni. Tálaláskor keverj hozzá gyümölcsöt, vagy lekvárt.

    Köleskása a babának és mamának tippek:

    A köleskása ősi, népi ételeink egyike. Könnyen emészthető, magas a tápanyagtartalma, mégis kalóriaszegény. Fogyaszthatják liszt és tejérzékenyeknek is. Készíthető tejjel, vagy vízzel, ízesíthető mézzel vagy cukorral. Hat hónapos babának is kínálható.

    Egy finom köleskása a babának és mamának ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5191 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei