Krumplipüré

FőoldalKöretFőfogásKrumplipüré

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Krumplipüré hozzávalói:

  • Krumplipüré
  • Krumplipüré elkészítése:

    Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kisebb kockára, aztán hideg, sós vízben tegyük oda foni. Nagyobb fazekat használjunk, és legyünk résen, mert a habja szeret kifutni, és akkor takarithatjuk a gázt. A víz lepje el a krumplit. Fajtájától függ, hogy mennyi ideig kell főzni, időnként bökdössük meg egy hegyes késsel, esetleg kóstoljuk meg. Ha puha, szűrjük le, nyomkodjuk össze burgonyanyomóval. Keverjük habosra jó forró tejjel és egy darabka vajjal. (margarinnal) Van, aki tejfölt is szokott belekeverni. Ízesítsük sóval, vagy delikáttal, fehérborssal, esetleg szerecsendióval. Pörköltek, sülthúsok mellé kináljuk.

    Egy finom krumplipüré ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3039 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei