Lazactál

FőoldalElőételLazactál

Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Lazactál hozzávalói:

  • Lazactál
  • Lazactál elkészítése:

    A lazactatárhoz a füstölt és a nyers lazacot finomra vág juk. A puha vajat meg a tojások sárgáját beledolgozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, és a halpéphez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levével meg a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd belekeverjük a kissé fölaprított kapribogyót is. Letakarva behűtjük. A narancsos zellersalátához a zellert enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, s ha kihűlt, a majonézbe keverjük. A narancsot kifilézzük, és a gyümölcshúst a zellerhez hasonló kockákra vágjuk. Az előzőekhez adjuk, és citromlével, porcukorral, borssal, sóval a fölaprított petrezselymmel ízesítjük. Letakarva behűtjük. A tőkehalmájkrémes tojáshoz először egy kevés sűrű besamelt készítünk, amihez fölolvasztunk 3 deka vajat, és a lisztet megfuttatjuk benne. A tejet ráöntve addig főzzük, amíg sima nem lesz, és el nem válik az edény falától. Amíg hűl, a tőkehalmájat lecsöpögtetjük, villával összetörjük, majd a puha vajjal meg a besamellel krémesre keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével ízesítjük. A főtt tojásokat tisztítás utan hosszában kettévágjuk, és az aljukból, hogy megálljanak, egy vékony szeletet lehasítunk. A halmájkrémet csillagcsöves habzsákba töltjük, majd a tojások tetejére, pontosabban sárgájára halmozzuk. Kaviárral, citrommal díszítjük. Következhet a tálalás. Egy ovális tál közepére megmosott és lecsöpögtetett salátaleveleket rakunk, e köré kerül a lazactatár, amihez a masszából vízbe mártott evőkanállal kis galuskákat formálunk. Paradicsommal és citrommal díszítjük. Tálaláskor forró pirítóst is kínálunk hozzá. A narancsos zellersalátát egy csíkban tálra halmozzuk, és a füstöltlazac-szeleteket egymást takarva ráfektetjük (maradjon belőle 6 szelet). A tetejét a maradék tőkehalmájkrémmel meg kaviárral díszítjük. A főtt spárgát kettesével egy-egy szelet félretett füstölt lazacba tekerjük, tálra rakjuk, salátával, citrommal, paradicsommal díszítjük.

    Egy finom lazactál ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2314 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei