Magyaros tökfőzelék

FőoldalFőzelékFőfogásMagyaros tökfőzelék

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Magyaros tökfőzelék hozzávalói:

  • Magyaros tökfőzelék
  • Magyaros tökfőzelék elkészítése:

    A tököt besózzuk, kinyomkodjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük 2 dl vízzel. Beletesszük a tököt, és fedő alatt puhára főzzük, belekeverjük a tejfölt, ízesítjük ecettel és vágott kaporral. A fagyasztott tökkel ugyanígy kell eljárni. Az üvegben eltett befőttet nem habarjuk, hanem berántjuk, a levét is felhasználva hozzá.

    Egy finom magyaros tökfőzelék ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4553 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei