Málnatorta

FőoldalÉdesDesszertMálnatorta

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Málnatorta hozzávalói:

  • Málnatorta
  • Málnatorta elkészítése:

    A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a réteslisztet. Sütőpapírral kibélelt sütőformában megsütjük. A málnát a cukorral összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk, majd villával áttörjük, és ismét összekeverjük (levet enged majd!). A kihűlt tortáról egy vékony felső lapot levágunk. A torta többi részén körben kb. 1 cm-es peremet vágunk, és kiszedjük a piskóta közepét, hogy tölthető legyen. A kiszedett tésztát belemorzsázzuk a málnába, hogy a levét feligya. Jól összekeverjük, és a tortába töltjük. Rátesszük a felső lapot, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínhabbal vastagon bevonjuk.

    Egy finom málnatorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2485 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei