Mandulás brokkolileves

FőoldalLevesMandulás brokkolileves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Mandulás brokkolileves hozzávalói:

  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt mandula
  • 5 dl tej
  • 50 dkg brokkoli
  • Mandulás brokkolileves
  • Mandulás brokkolileves elkészítése:

    Tegyük egy fazékba a megmosott és rózsáira szedett brokkolit, ha friss brokkolit használunk, a gyengébb szárait is beletehetjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. A mandulát tegyük tiszta és száraz serpenyőbe, állandó kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára, a felét tegyük a levesbe. Fűszerezzük őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval, sózzuk és a leveskockát is adjuk hozzá. Főzzük tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet is. Forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük. Tálaljuk leveses csészékbe vagy tányérokba, tetejét bőven szórjuk meg pirított mandulával.

    Egy finom mandulás brokkolileves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1812 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei