Marhanyelvtál

FőoldalElőételMarhanyelvtál

Nehézség: nehéz · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Marhanyelvtál hozzávalói:

  • Marhanyelvtál
  • Marhanyelvtál elkészítése:

    A nyelvet fél napig hideg vízben áztatjuk, hogy ne legyen sós, sőt, a vizet kétszer le is cseréljük. Ezután bő vízben jó 2 óra alatt puhára főzzük, majd negyedórára hideg vízbe tesszük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni - így könnyebb lehúzni a bőrét. Néhány órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól megdermedjen; ha előző nap főztük meg, akkor vízzel leöntve kerüljön a hűtőbe, nehogy kiszáradjon. A burgonyát meg a zellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, a mustárral, az ecettel, a porcukorral kellemesen pikánsra ízesített, borssal fűszerezett majonézzel összekeverjük. A finomra aprított hagymát hozzáadjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Az ecetes almapaprikák te tejét cikcakkban körben bemetsszük és kettéválasztjuk (ha valaki ezzel nem akar bibelődni, elég, ha csak félbevágja). Magházát kikaparjuk, a paprika üregébe csalamádét töltünk, "kalapját" rátesszük. A főtt marhanyelvet a vastagabb végénél kezdve vékonyan fölszeleteljük. Tálaláskor a zelleres burgonyasalátát egy csíkban egyenletesen tálra halmozzuk - ez lesz a talapzat -, és a nyelvet szépen rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. Még szebb, ha a szeletek közé uborka- vagy tojáskarikákat is illesztünk. A tálat retekkel, salátalevéllel, a csalamádéval töltött paprikákkal meg ecetes tormával díszítjük. Kis kockákra vágott aszpikot is szórhatunk a nyelv köré. A tálat vajrózsával is szokás díszíteni - különösen, ha pirítóst kínálunk hozzá. A vajat a hűtőből kivesszük. Ha túl kemény, nem lehet vele bánni - de túlzottan megpuhulni se hagyjuk. Kis késsel kb. 3 centi széles, vékony csikokat kaparunk a vaj tetejéből. Az elsőt kissé összetekerjük, ez lesz a rózsa közepe, a többit pedig ehhez illesztjük. Amikor kész, az alját egy mozdulattal összecsípjük, hogy ne essen szét. Felhasználásig jeges vízben tartjuk.

    Egy finom marhanyelvtál ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1790 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei