Mézes krémes

FőoldalDesszertÉdesMézes krémes

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Mézes krémes hozzávalói:

  • Mézes krémes
  • Mézes krémes elkészítése:

    A hozzávalókat a LISZT KIVÉTELÉVEL forró gőzön 15 percig kevergetjük, majd tűzről levéve belegyúrjuk a lisztet is. 4 részre osztjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 15-20 percig 160°c-180°c egyesével kisütjük. (légkeveréses sütőnél egyszerre is lehet!) Amíg sülnek elkészítjük a krémet.

     

    Tejben felfőzzük a grízt, mikor langyosra hűlt belekeverjük a margarint. Két lapot megkenünk lekvárral, ezek lesznek az alja és teteje. A másik két lap közé a krém kerül, majd egymásra rétegezzük őket. Sorban alulról felfelé: tészta, lekvár, tészta, krém, tészta, lekvár, tészta. Tetejét porcukorral szórhatjuk.

     

    Jó étvágyat !

     

    Egy finom mézes krémes ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 7737 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    Freya (2012/06/02):
    Sokkal kevesebb cukor is jobb lenne, mert borzalmasan édes a süti...
    Freya (2012/06/02):
    Sokkal jobb a krém, ha több a gríz benne, így nem áll össze...viszont a tészta túl kemény lesz, ha nem kerül folpakkba még langyosan. Be kell csavarni folpakkba, így a melegben beszívódik a krém egy része is, és megpuhul a tészta is.

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei