Mogyoró a jó emésztésért

A mogyoró a kínai gyógyászat szerint melegítő hatással van a szervezetre, emellett számos jótékony hatása közé tartozik, hogy csillapítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, és gyógyítja a tüdőt.

Publikálva: 2012/01/10 · Forrás: Femina.hu

Mindemellett az emésztés szempontjából is előnyös a fogyasztása, ugyanis erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, nedvesíti a beleket, fokozza a bélmozgást, valamint kiegyensúlyozza a gyomrot. A legjobb, ha az egész földimogyorót elfogyasztod - vékony, barna héjával együtt -, de salátákba is teheted, sőt, pirított formában levesekre, főzelékekre is szórhatod.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a mogyoró egyeseknél allergiát válthat ki, így semmiképp ne fogyaszd, ha korábban akár csak egy kis bőrpírt is éreztél, miután elcsipegettél pár szemet. A földimogyorót általában gyakran permetezik nagy hatású növényvédő szerekkel, műtrágyázott földben termesztik, ezenkívül megtámadhatja az aflatoxin nevű gomba is, ezért, ha lehet, csak ökológiai termesztésből származó földimogyorót használj. Mindemellett ne fogyaszd túl nagy mennyiségben, egy nap fél-egy maréknyi elég ahhoz, hogy színesebbé tedd étrendedet.

Hozzászólás:

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei