Mogyorós vaj

FőoldalElőételMogyorós vaj

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Mogyorós vaj hozzávalói:

  • Mogyorós vaj
  • Mogyorós vaj elkészítése:

    A mogyoróbelet sütőlemezre tesszük és közepes hőmérsékletü sütőben gyengén megpirítjuk. A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni, majd tenyerünkkel ledörszöljük a barna héjját. Vágódeszkára téve, elöszőr nyujtófával megtörjük, majd éles késsel egészen apróra vagdaljuk. A keverőtalban habosra kevert vajhoz adjuk, kevés sóval izesítjük. Fóliába töltjük, formázzuk és lehűtjük. Hasonló módon készíthetünk diós- vagy mandulás vajat is. Hideg ételek számos változatához, ízelítőkhöz adhatjuk, szendvicsek készítéséhez használhatjuk.

    Egy finom mogyorós vaj ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1774 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei