Mozart golyó

FőoldalÉdesDesszertMozart golyó

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Mozart golyó hozzávalói:

  • 40 szem kimagozott rumosmeggy
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál rum
  • 1 evőkanál barack lekvár
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • Mozart golyó
  • Mozart golyó elkészítése:

    A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk.

    Egy finom mozart golyó ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2176 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei