Nagyi sajtos pogácsája

FőoldalDesszertSósNagyi sajtos pogácsája

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Nagyi sajtos pogácsája hozzávalói:

  • Nagyi sajtos pogácsája
  • Nagyi sajtos pogácsája elkészítése:

    A hozzávalókat vedd ki a hűtőből, hogy egy hőmérsékletűek legyenek. Az élesztőt morzsold bele a tejfölbe és keverd össze. A lisztbe keverd bele a sót.

    Dolgozd jól össze az anyagokat:

    Először a zsiradékot elmorzsolod a liszttel, majd amikor apró darabjaira esett, hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejfölt. Ezt addig gyúrjuk, míg a tészta össze nem áll, és elválik az edény falától.

    Letakarva tedd a hűtőbe egy órára pihenni.

    Ha letelt az egy óra, a tésztát még egyszer alaposan átgyúrjuk, majd legalább kétfelé porciózzuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ujjnyi, kb. úgy 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjéjével, meghintjük a sajttal, szezámmaggal.

    Szaggasd pogácsaformára, vagy csak kockázd fel.

    Előmelegített sütőben, úgy 160°C-on pirosasra sütjük.

    Tipp: Ha nem áll össze a tészta akkor tejfölt keverjél még hozzá, mert az folyadékot és zsiradékot is tartalmaz egyaránt.

    Egy finom nagyi sajtos pogácsája ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2595 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei