Nyers burgonyagombóc

FőoldalFőfogásKöretNyers burgonyagombóc

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Nyers burgonyagombóc hozzávalói:

  • Nyers burgonyagombóc
  • Nyers burgonyagombóc elkészítése:

    A tejhez egy fél teáskanálnyi sót adunk, beleszórjuk a grízt, azzal egyszer felforraljuk, majd a tűzről lehúzva 30 percig pihentetjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük. A reszeléket egy konyharuhába téve alaposan kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tejbegrízt, azzal alaposan kikeverjük, s sóval ízesítjük. Kis, kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk a masszából, s azokat - kevés keményítővel dúsított - bő sós vízben, egyszeri felforrás után, gyenge tűzön megfőzzük. (Elkészültét abból lehet megállapítani, hogy a gombócok feljönnek a víz tetejére.) Jól illik vadas sültekhez, rajnai savanyúsülthöz, pecsenyékhez, sertéssülthöz.

    Nyers burgonyagombóc tippek:

    A képen sertéssülttel

    Egy finom nyers burgonyagombóc ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2104 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei