Nyúlpörkölt

FőoldalHúsos ételFőfogásNyúlpörkölt

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Nyúlpörkölt hozzávalói:

  • Nyúlpörkölt
  • Nyúlpörkölt elkészítése:

    A nyúlpörkölthöz legjobb a lapocka, de felhasználhatjuk hozzá a nyakat, a hasrészt és a belsőségeket. A nyúlhúst kockára daraboljuk és leforrázzuk. Utána váltott hideg vízben lemossuk, és jól lecsöpögtetjük. A megtisztított vöröshagymát lereszeljük. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, és cikkekre vágjuk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a húst, megsózzuk és fedővel lefedve, lassú tűzön pároljuk. Közben elpárolgó levét kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és készre pároljuk. A nyúlpörköltet előmelegített tálba rakjuk és sós burgonyát, valamint idényjellegű salátát kínálunk hozzá.

    Egy finom nyúlpörkölt ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2961 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei