Oroszkrém könyv torta

FőoldalDesszertÉdesOroszkrém könyv torta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 10 személyre

Oroszkrém könyv torta hozzávalói:

  • Oroszkrém könyv torta
  • Oroszkrém könyv torta elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg 5 egész tojást egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sûrûre fõzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverõt ír én csak keverni szoktam egy fõzõkanállal. 2,5 dkg zselatint /én Horváth Rozit használok/ 1,5 dl tejbe belekeverem, és addig melegítem, amíg elolvad a zselatin, ne forrjon a tej, ha elolvadt a zselatin beleszûröm a krémbe. A tûzrõl leveszem és kevergetem, míg ki nem hûl, amikor már csak langyos akkor hozzáadok 3 dl kemény habbá vert tejszínt. Hideg helyre teszem, gyakran kevergetem, ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém, csak akkor teszem a tésztába (marisom receptjéből néztem a krémet).


    Mind két piskótát két felé vágtam, így kaptam négy szép lapot, megtöltöttem a krémmel,külsejét bevontam vékonyan vajkrémmel,fondantal díszítettem.

    Egy finom oroszkrém könyv torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: szalokinevarkonyi.rita

    Teljes név: Szalókiné Várkonyi Rita

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2879 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei