Oroszkrém torta

FőoldalDesszertÉdesOroszkrém torta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 10 személyre

Oroszkrém torta hozzávalói:

  • Oroszkrém torta
  • Oroszkrém torta elkészítése:

    2 x 6 tojásos piskóta

    A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,a sárgáját, az olajat , a sütőport, , a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg

    5 egész tojást egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sûrûre fõzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverõt ír én csak keverni szoktam egy fõzõkanállal. 2,5 dkg zselatint /én Horváth Rozit használok/ 1,5 dl tejbe belekeverem, és addig melegítem, amíg elolvad a zselatin, ne forrjon a tej, ha elolvadt a zselatin beleszûröm a krémbe. A tûzrõl leveszem és kevergetem, míg ki nem hûl, amikor már csak langyos akkor hozzáadok 3 dl kemény habbá vert tejszínt. Hideg helyre teszem, gyakran kevergetem, ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém, csak akkor teszem a tésztába(marisom receptjéből néztem a krémet )

    A piskótákat három felé vágtam,megtöltöttem a krémmel,külsejét bevontam vékonyan vajkrémmel,fondantal díszítettem.

    Egy finom oroszkrém torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: szalokinevarkonyi.rita

    Teljes név: Szalókiné Várkonyi Rita

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2685 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    szalokinevarkonyi.rita (2012/08/16):
    Szia ! Köszönöm, van még pár receptem, folyamatosan készítem őket. Ha gondolod facebookon megtalálsz.
    Casper (2012/08/15):
    Szia! Ha vannak még tortás és egyéb más receptjeid, szívesen megnézném azokat is.

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei