Pácolt amúr

FőoldalElőételPácolt amúr

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Pácolt amúr hozzávalói:

  • Pácolt amúr
  • Pácolt amúr elkészítése:

    A megtísztított halat patkóalakú szeletekre vágjuk, sózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Lisztbe forgatjuk, majd felforrósított étolajban, közepes hőmérsékleten megsütjük. A netúron sütött halszeleteket üveg, vagy zománcos tálba helyezzük. Ecetes levet készítünk: vízben babérlevelet, vöröshagymát, fokhagymát forralunk, sózzuk, egészborsot és ételecetet adunk hozzá. Ezt a fűszeres-pikáns levet lehűtjük és a megsütött halszeletekre öntjük. Lefedve, hideg helyen kihűtjük. Hidegen tálaljuk, cikória salátával, burgonya salátával és paradicsom salátával kiörítjük.

    Egy finom pácolt amúr ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2460 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei