Paprikás mártás

FőoldalMártás, sodóFőfogásPaprikás mártás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Paprikás mártás hozzávalói:

Paprikás mártás elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kevés fehér alaplével. (Mindig olyan alaplét használjunk, amilyen ételhez szánjuk a mártást.) A paprikát, és a paradicsomot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a mártáshoz adjuk. A mártásalapot párolás közben többször zsírjára pirítjuk, és az elpárolgó levet folyadékkal pótoljuk. Ettől az eljárástól kellemes pörkölt aromája lesz a mártásnak. Amikor a hagyma már pépesre párolódott, hozzáöntjük az egész alaplét. Tejfölből habarást készítünk, ezzel sűrítjük. Sóval utánízesítjük, és kiforraljuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük, utána ismét kiforraljuk. Magyaros hús- és halételekhez adjuk, amelyek párolólevét is felhasználhatjuk a mártás készítéséhez.

Paprikás mártás tippek:

Magyaros hús,- és halételekhez adjuk, amelyek párolólevét is felhasználhatjuk a mártás készítéséhez.

Egy finom paprikás mártás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 5663 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei