Paradicsomos padlizsán

FőoldalElőételParadicsomos padlizsán

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Paradicsomos padlizsán hozzávalói:

  • Paradicsomos padlizsán
  • Paradicsomos padlizsán elkészítése:

    A megmosott, hámozott padlizsánt fél centi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe mártjuk és kevés olajban pirosra sütjük. A kihűlt padlizsán szeleteket mély tálba helyezzük. A serpenyőben maradt olajban paradicsompürét pirítunk, ehhez adjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Gyors tűzön pirítjuk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és borecettel. Az így kapott ragut a padlizsán szeletekre öntjük, 6-8 óráig hűtőszekrényben érleljük. Főtt tojásszeletekkel díszítve tálaljuk.

    Egy finom paradicsomos padlizsán ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1731 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei