Petrezselymes sonkatorta

FőoldalElőételPetrezselymes sonkatorta

Nehézség: nehéz · Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Petrezselymes sonkatorta hozzávalói:

  • Petrezselymes sonkatorta
  • Petrezselymes sonkatorta elkészítése:

    A sonkát jókora edényben hideg vízben tegyük fel főni. Ha már felforrt a víz, alacsony lángon főzzük félórán át. A megmosott, megtisztított hagymát, répát, zellert apróra vágjuk fel, a nagy fej hagymát tűzdeljük meg szegfűszeggel. A zöldségeket mind rakjuk bele a fővő húslébe, és főzzük tovább 1-1,5 órán keresztül. A megfőtt levest vegyük le a tűzről, és várjunk, amíg kicsit kihűl. Fél liter főzőlevet mérjünk ki, csurgassuk át szűrőn és kávéfilteren, hogy teljesen tiszta legyen. Keverjük bele a sherryt, a bort és a borecetet. A zselatint a tiszta, langyos-meleg levesben oldjuk fel, és keverjük el. Szórjuk bele a finomra vágott petrezselymet és várjunk, amíg kocsonyásodni kezd, de nem zselésedik meg egészen. Közben a főtt sonkát 3 mm vastag szeletekre vágjuk fel, nagyon pontosan, egyenletesen, hiszen ezen múlik a látványos végeredmény. A zseléből egy szép formájú kerek tálba öntsünk egy keveset, úgy 2-3 mm-nyit. Várjunk, míg lágy zselévé szilárdul. Fedjük be egy szelet sonkával, majd megint 2 mm vastagon zselé következik, és újra egy szelet sonka. Addig rétegezzük egymásra a sonkát és a zselét, amíg el nem fogy. A zselésedés felgyorsítására a formát beletehetjük egy jeges vízzel telt tálba. Az igy elkészített tortát hűtőbe kell tárolni a felhasználásig. A megszilárdult zselés sonka tortát kiborítjuk, és felszeletelve tálaljuk. Friss rozs cipót

    Egy finom petrezselymes sonkatorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1772 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei