Pillecukor (Mályvacukor)

FőoldalDesszertÉdesPillecukor (Mályvacukor)

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Pillecukor (Mályvacukor) hozzávalói:

  • Pillecukor (Mályvacukor)
  • Pillecukor (Mályvacukor) elkészítése:

    Készítsünk elő egy szögletes dobozt, tálat vagy süteményformát. Béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapírt érdemes kikenni olajjal, mert nagyon ragadós lesz a krém, és a kiszedést segíti az olajos felület. A cukrot, vizet, mézet (- ha szeretnénk vaníliás cukrot is) felforraljuk. Kb. 2 forrásig engedjük forrni, addigra a színe kitisztul, a habosodás eltűnik róla. A porzselatint elkeverjük 3 ek. vízzel, a masszát hozzáadjuk a felforralt cukros-mézes vízhez. Alaposan elkeverjük, majd habverővel alaposan 6-8 percig kemény, de nyúlós ragadós masszát verünk belőle. A kész habos masszát beleöntjük az előkészített, sütőpapíros formába. Hűtőbe tesszük és kb. 1-2 órát állni hagyjuk. Addigra megszilárdul a zselatin a krémben, és szeletelhető lesz. Mivel nagyon ragadós, ezért vágáskor fokozatosan szórjunk rá porcukrot. A kis kockákat meghempergetjük kakaóporban. A kakaóportól nem lesz olyan édes a pillecukor.

    Pillecukor (Mályvacukor) tippek:

    Ételfestékkel számtalan színt készíthetünk, igen finom, édes és látványos lesz!

    Egy finom pillecukor (mályvacukor) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2351 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei