Pisztrángkocsonya

FőoldalElőételPisztrángkocsonya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Pisztrángkocsonya hozzávalói:

  • Pisztrángkocsonya
  • Pisztrángkocsonya elkészítése:

    A pisztrángkocsonyához való zöldséget megtisztítjuk, és kb. 7 deci vízben feltesszük főni. Megsózzuk, megfűszerezzük. A citromot meghámozzuk (fehér bundáját is lefejtjük), és a borral együtt a zöldséges léhez adjuk. Amíg a halat előkészítjük, kis lángon forraljuk. A pisztrángok bőrét késsel kissé megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajtamaradt pikkelyek is lejöjjenek. Ezután megmossuk, és gyűrű alakúra hajlítva megkötözzük. A zöldséges alaplében továbbra is gyöngyöző forralással 8-10 percig főzzük. Ezután a pisztrángokat lecsöpögtetjük, a zsinegtől megfosztjuk, és bőrüket kiskéssel könnyed mozdulatokkal lefejtjük, szemüket is kiemeljük. 4 levesestányérba 1-I halat rakunk. Az alapléből a főtt zöldséget szűrőlapáttal kiemeljük, fölszeleteljük, és a "pisztránggyűrű" közepébe púpozzuk. A zselatint a hal főzőlevébe szórjuk, állandóan kevergetve fölforraljuk, és 2-3 percig főzzük. Ezután derítjük, vagyis a tojások fehérjét félig habbá verjük, a citromlevet belecsöpögtetjük, majd egy keveset az alapléből belemerünk. Az egészet a lábasban maradt lébe öntjük, és 2-3 percig kis lángon főzzük. A tűzről lehúzva 10-15 percig pihentetjük, végül tiszta konyharuhán átszűrjük. Kissé hűlni hagyjuk, és mielőtt megdermedne, a pisztrángokra merjük, kocsonyásodni hagyjuk.

    Egy finom pisztrángkocsonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1541 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei