Profiterol (képviselőfánk)

FőoldalDesszertÉdesProfiterol (képviselőfánk)

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Profiterol (képviselőfánk) hozzávalói:

  • Profiterol (képviselőfánk)
  • Profiterol (képviselőfánk) elkészítése:

    A vizet tűzre tesszük, s amikor forr, belerakjuk a vajat és a lisztet, majd eldolgozzuk, míg a képződő massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A kész tésztát nyomózsákkal vagy kanállal sütőpapírra adagoljuk. 150 Celsius-fokra hevített sütőbe tesszük, s aranybarnára sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, úgy töltjük.

    Profiterol (képviselőfánk) tippek:

    Tölthető például krémsajttal, körözöttel, lazachabbal, májhabbal, de akár édes pudinggal, csokoládéhabbal is, vagy egyszerűen süthető rá sajt.

    Egy finom profiterol (képviselőfánk) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2263 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei