Puncsszelet

FőoldalÉdesDesszertPuncsszelet

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Puncsszelet hozzávalói:

  • Puncsszelet
  • Puncsszelet elkészítése:

    7 tojás fehérjét 21 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a tojássárgákat, vaníliás cukrot, s az átszitált 3 csomag puncspudingport. Közepes tűznél sütjük, mint a piskótát. Célszerű a tepsi aljára sütőpapírt tenni. Krém: 20 dkg porcukrot 21 dkg margarinnal, fél dl rummal habosra keverünk. 3 dl tejből, 3 evőkanál vaníliakrémporból, vagy lisztből krémet főzünk. Kihűlésig keverjük, majd összedolgozzuk a margarinos krémmel. Egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, s elsimítjuk. Tetejére rátesszük a 3 tojás fehérjéből, 12 dkg cukorból gőz felett keményre vert habot. Ismételten elsimítjuk, s rászitáljuk a Benco-port, mely különleges ízt ad készítményünknek. Célszerű a tetejét száradás előtt beszeletelni. Ha Benco-port nem tudunk beszerezni, akkor csokiöntetet is tehetünk a tetejére. Igen mutatós sütemény.

    Egy finom puncsszelet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4024 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei