Rajnai savanyúsült

FőoldalFőfogásHúsos ételRajnai savanyúsült

Nehézség: bonyolult · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Rajnai savanyúsült hozzávalói:

  • Rajnai savanyúsült
  • Rajnai savanyúsült elkészítése:

    A páclé hozzávalóit egy nagyobb edényben összekeverjük a gorombára vágott hagymával. Ezt a kellemesen savanykás levet előbb felforraljuk, majd a húsra öntjük, és 5-6 napig hűtőben érleljük. A húst kivesszük a pácból és egy magasabb falú edényben, előmelegített sütőben (villanynál kb.180 °C-on, gáznál 5-6-os fokozaton) megsütjük, miközben a leszűrt páclével locsoljuk. Vigyázat, nem szabad túlsütni, mert kiszárad, és szétesik! (Az a legjobb, ha a húst már egy nappal az étkezés előtt megsütjük.) A barna alapmártáshoz ugyanannyi leszűrt páclevet adunk, belekeverjük a melaszt, s miután befőztük a 2/3-ára, beletesszük a mazsolát, és még egyszer átforraljuk. A felszeletelt marhasültet ebben a mártásban átmelegítjük, majd kiszedjük belőle a húst, s a szószt külön edényben tálaljuk. Kiváló vasárnapi ebéd lehet almás-meggyes piroskáposztával és burgonyagombóccal.

    Rajnai savanyúsült tippek:

    A képen mazsola nélkül tört burival.

    Egy finom rajnai savanyúsült ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1680 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei