Rakott zöldbab

FőoldalHúsos ételFőfogásRakott zöldbab

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Rakott zöldbab hozzávalói:

  • Rakott zöldbab
  • Rakott zöldbab elkészítése:

    Az előkészített zöldbabot enyhén sós vízben - hozzáadva a fokhagymát - főzzük félpuhára, majd szűrőn csepegtessük le. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, hintsük meg egy kevés zsemlemorzsával, s ebben terítsük el a felkarikázott kolbásszal elkevert babot. Ezt borítsuk be a két keményre főzött tojásból vágott karikákkal, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt jól keverjük össze a reszelt sajttal, egy kis sóval és az olajjal, majd locsoljuk meg vele a tálat. Előmelegített sütőben előbb mérsékelt tűzön (alufóliával lefedve) pároljuk puhára a babot, majd erős tűzön (fólia nélkül) süssük, míg a teteje meg nem pirul.

    Egy finom rakott zöldbab ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2313 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei