Resztelt máj

FőoldalHúsos ételFőfogásResztelt máj

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Resztelt máj hozzávalói:

  • Resztelt máj
  • Resztelt máj elkészítése:

    A májat vágjuk kisujjnyi csíkokra (ne sózzuk!) A kis kockákra vágott hagymát pároljuk meg forró zsíron. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan pirítsuk. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell dolgozni.) Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé - s a serpenyő is jó* -, akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát (esetleg borsot vagy majorannát) elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben megkeményszik a máj.

    * A pirításhoz olyan edényt válassszunk, amelynek vastag az alja (s a fala), és így nagy a hőtehetetlensége.

    Egy finom resztelt máj ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2206 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei