Rizzsel töltött padlizsán

FőoldalKöretFőfogásRizzsel töltött padlizsán

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Rizzsel töltött padlizsán hozzávalói:

  • Rizzsel töltött padlizsán
  • Rizzsel töltött padlizsán elkészítése:

    A padlizsánokat héjukkal együtt hosszában kettévágjuk kb 10 percig vízben pároljuk. Kivesszük megsózzuk és lecsurgatjuk.Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a hámozott paradicsomot, a fokhagymát, a sót, a borsot és a cukrot, majd addig főzzük, amíg sűrű szószt nem kapunk.A rizst puhára főzzük. A padlizsán belső részét miemeljük, apróra vágjuk és elkeverjük a meleg rizzsel és a mártás felével. Egy tűzálló tálat bekenünk olajjal, beletesszük a padlizsánokat, metörljük rizzsel,megszórjuk reszelt sajtal és sütőben megsütjük.

    

    Egy finom rizzsel töltött padlizsán ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2493 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei