Sajtos burgonyatorta

FőoldalDesszertSósSajtos burgonyatorta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Sajtos burgonyatorta hozzávalói:

  • Sajtos burgonyatorta
  • Sajtos burgonyatorta elkészítése:

    A burgonyát és a hagymát egy nagy tálba megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, bőven sózzuk, borsozzuk és annyi lisztet keverjünk bele, hogy sűrű masszát kapjunk. Ez eddig egy hagyományos tocsni recept, de az elkészítése mégis más :)
    Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olajat és nagy tálaló kanállal tegyünk a közepére egy nagy adag masszát. Sajnos nem terül szét mint a palacsinta, ezért a kanállal kell segítenünk. 2-3 perc alatt megpirul, grillcsipesszel fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk 1-2 percig. Három lapot készítsünk, a maradékot tetszés szerint süssük meg.
    Ha kész vagyunk kenjük meg az első lapot krémsajttal, szeleteljük rá a mozzarella 1/3 át és reszeljük rá a trapista1/3 át. A másik két lapnak mindkét felét megkenhetjük krémsajttal és ugyanúgy töltjük, mint az első szintet.
    Ezt a receptet a férjemnek találtam ki, aki nem szereti az édességet, ezért mindig csak egy falatot eszik a saját tortájából. Mikor először meglátta, hogy milyen finomat találtam ki neki, nagyon örült ;)

    Sajtos burgonyatorta tippek:

    Sütés előtt kóstoljuk meg a masszát, hogy elég fűszeres-e.

    Egy finom sajtos burgonyatorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: erika82

    Teljes név: Török Istvánné

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1841 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei