Sólet

FőoldalHúsos ételFőfogásSólet

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Sólet hozzávalói:

  • Sólet
  • Sólet elkészítése:

    A babot és a húsokat előző este beáztatjuk. Egy nagy tűzálló köcsögbe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a libazsírt. Sót csak szükség esetén teszünk bele, ami függ a hús sósságától. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk és lefedve nagyon lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. Ez történhet kemencében, sütőben, vagy a tűzhely lángján is.

    Egy finom sólet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2975 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei