Sváb specli

FőoldalFőfogásKöretSváb specli

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Sváb specli hozzávalói:

  • Sváb specli
  • Sváb specli elkészítése:

    A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és a tojással, a tejföllel, a vízzel és a sóval addig verjük, míg teljesen sima lesz és hólyagot vet. Harminc percig állni hagyjuk, majd egy nagylyukú reszelő hátoldaláról lobogva forró sós vízbe szaggatjuk.

    Ha kifőtt, olvasztott vajban megforgatjuk. Variálható is: 2 evőkanálnyi paradicsompüré hozzáadásával pirosítható, míg 2 evőkanálnyi spenótpürével zölddé tehető.

    Szaftos vadételekhez, pörkölthöz való, de ha tojást ütünk rá, s megszórjuk reszelt sajttal, zöldsaláta kíséretében önálló ételként is megállja a helyét.

    Sváb specli tippek:

    A képen késsel szaggatva

    Egy finom sváb specli ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 6104 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei