Szalagos fánk

FőoldalDesszertÉdesSzalagos fánk

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Szalagos fánk hozzávalói:

  • Szalagos fánk
  • Szalagos fánk elkészítése:

    A 3 dl tejet meglangyosítjuk, majd beletördeljük apróra az 5 dkg élesztőt. Amíg az élesztő feljön a tejben, kímérjük az 50 dkg lisztet és keverőedénybe rakjuk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot, az 1 kiskanál sót, és az 5 dkg margarint. Mikor feljött az élesztő a tej tetejére, akkor ráöntük a többi hozzávalóra, s fakanállal vagy dagasztós robotgéppel simára eldolgozzuk.
    Lágy tésztát kapunk, melyet ruhával letakarva kelni hagyunk 15-20 percet.

    Deszkán ujjnyi vastaságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Ezután ismét letakarjuk ruhával, s pihentetjük újabb 15-20 percet.

    Sütés olajban történik, kis lángon (közepes hömérsékletű). Mielőtt a fánkot olajba raknánk, az újjunkkal a közepét nyomjuk be, s fejtetőn rakjuk bele az olajba és fedjük le fedővel. Mikor megsült az első oldala utána már nem kell a fedő.

    Tálalás porcukorral vagy lekvárral.

    Egy finom szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3306 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei