Szárnyas rizssaláta curryvel

FőoldalZöldségesételFőfogásSzárnyas rizssaláta curryvel

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Szárnyas rizssaláta curryvel hozzávalói:

  • Szárnyas rizssaláta curryvel
  • Szárnyas rizssaláta curryvel elkészítése:

    A rizst a csomagoláson lévő utasítás szerint sós, forró vízben nem túl puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a csirke bőrét. A húst lefejtjük a csontról, és körülbelül 2 cm-es kockákra aprítva összekeverjük a kihűlt rizzsel. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A curryt elkeverjük az ecettel és a hagymával, majd a húsos rizsbe keverjük. 30 percig érleljük a hűtőszekrényben. Közben megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk a metélőzellert. Forró, sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és a salátába forgatjuk. A paprikát leöblítjük, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és megfuttatjuk a forró olívaolajon. Kiszedjük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. Az uborkát csíkokra vágva, a paprikával együtt a salátába forgatjuk. A joghurtot simára keverjük a majonézzel és a tejföllel. Sóval, borssal fűszerezzük és elkeverjük a salátával. Megkóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és zárható dobozba töltjük a tálalásig.

    Egy finom szárnyas rizssaláta curryvel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1868 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei