Szilvás gombóc

FőoldalDesszertÉdesSzilvás gombóc

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Szilvás gombóc hozzávalói:

  • Szilvás gombóc
  • Szilvás gombóc elkészítése:

    A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, áttörtjük hagyjuk lehűlni. Olajban a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk. A magozott szilvát megszórjuk kevés cukorral fahéjjal, vaníliás cukorral. Majd a lehűlt burgonyát a tojással és lisztel összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságra nyújtjuk majd négyzeteket vágunk belőle. Minden lapra 1-1 szem szilvát teszünk, és gombócokat formálunk. Enyhén sós vízben kifőzzük, pirított morzsába forgatjuk.

    Egy finom szilvás gombóc ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2259 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Ezt a receptet Henrietta küldte be nekünk, köszönjük!

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei