Tárkonyos sonkaleves

FőoldalLevesTárkonyos sonkaleves

Idő: · Hozzávalók: 4-6 személyre

Tárkonyos sonkaleves hozzávalói:

  • 1 db füstölt sonka, vagy csülök
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 liter tejföl
  • irospaprika
  • tárkony (szárított tárkonyt lehet kapni az üzletekben)
  • Tárkonyos sonkaleves
  • Tárkonyos sonkaleves elkészítése:

    Elkészítés: A füstölt sonkát jó bő vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Két-három óra főzési idővel kell számolni. Amikor a sonka megfőtt, kivesszük a főzőléből, ez lesz a húsvéti sonka.

    A levéből pedig levest készítünk. Először is a főzőlébe jó sok tárkonyt teszünk, ezzel felforraljuk, majd berántjuk. A sonkából néhány apróra vágott darabot a levesbe teszünk. Rántás: egy másik lábasban egy evőkanál zsírba egy kanál lisztet teszünk, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Majd őrölt pirospaprikát teszünk bele. A sonka levéből egy fél liternyivel feleresztjük, majd az egészet beleöntjük a levesbe. Felforraljuk, majd behabarjuk.

    Habarás: A tejfölből két evőkanálnyit kiveszünk egy mélytányérba, majd egy evőkanál lisztet teszünk bele. Csomómentesre keverjük. Hígítjuk a leves levével, majd beleöntjük a levesbe. A maradék tejfölt is elkeverve beleöntjük e levesbe. Pár percig forraljuk, majd a tűzről levesszük. Levesestálba merjük, és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

    Egy finom tárkonyos sonkaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3588 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei