Tejberizs

FőoldalDesszertÉdesTejberizs

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Tejberizs hozzávalói:

  • Tejberizs
  • Tejberizs elkészítése:

    A rizst öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, adjuk hozzá a vajat, gyengén sózzuk meg, s lassú tűzön (időnként megkeverve) főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor öntsük fel annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan főzzük tovább (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adjunk még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, és felesleges folyadék sincs rajta, cukrozzuk, és jól keverjük meg. (Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.)

    Egy finom tejberizs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3210 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei