Tejkaramellás mogyorónugátos torta

FőoldalDesszertÉdesTejkaramellás mogyorónugátos torta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Tejkaramellás mogyorónugátos torta hozzávalói:

  • Tejkaramellás mogyorónugátos torta
  • Tejkaramellás mogyorónugátos torta elkészítése:

    A kekszet zacskóban klopfoló segítségével összetörjük (vagy daráljuk). A vajat mikróban olvasztjuk, hozzáadjuk a kekszet. Egy tányérra helyezzük a tortakeretet (nekem ilyen van) majd belenyomkodjuk a vajas kekszet. Hűtőbe helyezzük amíg a tejkaramella elkészül. Egy lábosban 4 ek nádcukrot megolvasztunk, aranybarnára karamellizáljuk. Felöntjük a tejszínnel és tejjel majd addig főzzük míg besűrűsödik. Hagyjuk kissé hűlni, de még melegen ráöntjük a tortalapra. Végül a krémet is elkészítjük: a tejszínt felforraljuk, elzárjuk a tüzet majd hozzáadjuk a mogyorónugátot és addig kavargatjuk míg homogén masszát kapunk. Hagyjuk kissé hűlni majd belekeverjük a mascarponet és zselatinfixet is. A tortára simítjuk. Néhány órára hűtőbe helyezzük, de legjobb ha egy éjszakát pihen szeletelés előtt.

    Egy finom tejkaramellás mogyorónugátos torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 3254 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei