Tejszínes rakott burgonya

FőoldalHúsos ételFőfogásTejszínes rakott burgonya

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Tejszínes rakott burgonya hozzávalói:

  • Tejszínes rakott burgonya
  • Tejszínes rakott burgonya elkészítése:

    A burgonyát megmossuk, és héjában forrásban lévő, sós vízben 20-25 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és meghámozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A kakukkfű leveleit lecsipegetjük. A megforrosodott vajon vagy margarinon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Állandóan kevergetve kb. 5 percig főzzük. A sajtot lereszeljük, egyharmadát a mártásba tesszük és felolvasztjuk. Sóval, fehér borssal és kakukkfűvel ízesítjük.

    A vékonyra felszeletelt burgonyát margarinnal kikent, zsemlemorzsával behintett tűzálló tálba rétegezzük. Leöntjük a mártással és a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozat) kb. 5 percig sütjük.

     

    Ötletek:

    A tejszínes rakott burgonyát tojással, felvágottal is gazdagíthatjuk

    Tejszínes rakott burgonya tippek:

    Friss vegyes saláta és hideg sör illik hozzá.

    Egy finom tejszínes rakott burgonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2672 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei