Téliszalámis tál

FőoldalElőételTéliszalámis tál

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Téliszalámis tál hozzávalói:

  • Téliszalámis tál
  • Téliszalámis tál elkészítése:

    A szalámit - miután héját lelehúztuk - körülbelül 1 milliméter vastagságúra fölszeleteljük. Ha nincs hozzá otthon gépünk, szeletelve vásároljuk. A vaj felét simára keverjűk, enyhén megsózzuk, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük. A krémmel 2x8 szelet szalámit egymásra rétegezünk, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megdermedjen. A megmaradt szalámi egy részéből tölcséreket formálunk. Ez úgy készül, hogy a szeleteket a közepe irányában egy kissé bevágjuk, így könnyebb lesz behajtani. A tölcsérek közepébe egy-egy karalábévájóval kifúrt kígyóuborkagömböt rakunk, amit színes kis karddal rögzíthetünk is. Idényben uborka helyett sárgadinnyegolyó is kerülhet bele. A retket megtisztítjuk, és rózsákat formázunk belőle: a szemeket éles kiskéssel a közepükig cikcakk alakban bevágjuk, majd megfelezzük. A papríkát kettévágjuk, magházát kikaparjuk, húsát fölszeleteljük. A paradicsomokat - miután szárukat kimetszettük - cikkekre daraboljuk. A szalámiszeleteket félbehajtva egy sorban a tálra fektetjük. Akkor lesz igazán tetszetős, ha egyforma sortávot tartunk. A töltött szalámitölcséreket a képen látható módon a másík oldalra rakjuk. A tál közepét salátalevelekkel kibéleljük, a cifrázott retket a paprikával meg a paradicsommal együtt ráhalmozzuk. Ezek a szalámi "köretéül" szolgálnak. A hűtőből kivett kis szalámitortákat cikkekre vágva helyezzük a tálra. A maradék 5 deka vajat hullámos pengéjű késsel fölszeleteljük, a tál két végére rakjuk. Friss péksütemény illik hozzá.

    Egy finom téliszalámis tál ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1516 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei