Tésztában sült virsli

FőoldalFőfogásEgytálételTésztában sült virsli

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Tésztában sült virsli hozzávalói:

  • Tésztában sült virsli
  • Tésztában sült virsli elkészítése:

    A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, csipetnyi cukrot szórunk bele, langyos helyen felfuttatjuk, összegyúrjuk a liszttel. a tojásokkal, a puha margarinnal, sóval. Alaposan kidolgozzuk, és megkelesztjük. A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyútjuk, 2-3 cm szeles csíkokat vágunk belőle, olyan hosszú darabokat, hogy beletekerhessük a virslidarabokat. (Rövidebb virsliket félbe, hosszabbakat 3-ba vágjuk, de ha nagyon duci a virsli, akkor hosszában is ketté szoktam vágni, a vékony bőrősvirslit nem.) Tepsibe rakjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük, és közepes hőfokon 15-20 percig sütjük. Kistányérban mustárt, ketchupit adhatunk, hozza. Hidegen is jó, de melegen az igazi. Leveles-vajas tésztában is szoktam így virslit vagy kolbászt tekerni, és megsütni, de az előző recept nagyon kiadós. (igaz, hogy az utóbbi meg kevesebb munkával jár.)

    Egy finom tésztában sült virsli ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3460 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei