Töltött kacsa

FőoldalHúsos ételFőfogásTöltött kacsa

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Töltött kacsa hozzávalói:

  • Töltött kacsa
  • Töltött kacsa elkészítése:

    A kacsát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszaltszilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. A meghámozott almákat nyolc részre vágjuk, kimagozzuk, és összekeverjük a citromlével. Ezzel a kacsát megtöltjük, majd bevarrjuk. Forró olajjal a kacsát megöntözzük. Forró sütoben sütve idonként meglocsoljuk a húslevessel. Az utolsó 10 percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsáról a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levét leszurjük, és a behabart tejszínnel surure fozzük. A tölteléket az ízesített mártással tálaljuk.

    Egy finom töltött kacsa ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2373 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei